_Cranio Sacrale Theraphie

Cranio Sacraal Therapie is gebaseerd op de wetenschappelijke ontdekkingen van Dr. W Sutherland en Dr. J Upledger en kent dus zijn oorsprong in de osteopathie.

Zij ontdekten dat het cranio sacraal systeem bestaat uit 3 vliezen (membranen o.a. duramater) welke om de hersenen en het ruggenmerg heen zitten en waartussen het hersenvocht (cerebrospinale vloeistof) vloeit zoals eb en vloed.

“Cranium” betekent schedel en het “sacrum” is het heiligbeen (stuitje).
Het Cranio Sacraal systeem is het geheel van hersenen, ruggenmerg, duramater (dik vlies dat de hersenen en het ruggenmerg omhult) en het cerebrospiraal vocht.

Daarnaast is alles in ons lichaam (schedel, ruggenmerg, organen, botten, spieren, bloedvaten en zenuwbanen) omgeven door bindweefsel (fascia). Beperkingen in het bindweefsel kunnen tot klachten leiden op vele plaatsen in het lichaam. Het is belangrijk dat het hersenvocht kan doorstromen en dat alle schedelbotten, organen en vliezen vrij kunnen bewegen.

We kunnen het Cranio Sacraal ritme beschouwen als de ademhaling van het zenuwstelsel. Daarmee is het Cranio Sacrale ritme, naast de ademhaling en de hartslag, de derde primaire levensfunctie van het lichaam. Elk lichaam heeft een zelfgenezend vermogen, maar door bv. een ongeluk, operatie, ziekte, stress of verkeerde voeding kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam verzwakt zijn.

​Cranio Sacraal Therapie herstelt de balans in het lichaam door het opheffen van emotionele, energetische en fysieke blokkades wat noodzakelijk is voor een gezond immuunsysteem, zelfherstellend vermogen van het lichaam en goede werking van het orgaanstelsel.

Duur: 60 min (aan 45€) door Esther van Nieuwenhuijzen 

*** Reserveer hier jou plaats ***

Alle hulp is welkom: ING Bank - BE90 6528 3639 6932