2015 11 23 Bach Concert

ZONDAG 23 NOVEMBER 2014 BACH Benefietconcert in de Kerk van ACHEL DORP

Een uniek BACH concert met violist Nico Baltussen:

Nico Baltussen begon zijn loopbaan toen hij de Europese Prijs van de Nationale Muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet won, daarna de tenutowedstrijd, en onderscheiden werd door het Festival van Vlaanderen voor zijn vertolking van Messiaen's Quatuor pour la fin du temps.
Nico Baltussen begon zijn vioolstudies op jonge leeftijd bij André Delacourte.
Hij behaalde zijn diploma viool aan het Leuvense Lemmensinstituut waar hij nu les geeft. Na verschillende jaren als concertmeester bij het Nieuw Belgisch Kamerorkest, bouwt hij op dit moment een carrière uit als solist en speler van kamermuziek.

 Als programma krijgt u een selectie uit de Sonatas & Partitas voor vioolsolo van Bach; na afloop  is er gelegenheid tot een praatje met de artiest, of tot het stellen van mogelijke vragen of het bekijken van het instrumentarium enzovoort…

Hieronder enkele foto's van deze fijne namiddag: 

Hieronder ook wat filmmateriaal:

 

2014 Vriendenkring

Hoe is de Vriendenkring België Boven-Suriname ontstaan?

Het E.A.S.T instituut organiseert al meerdere malen een inleefreis naar Suriname. Met name in het Amazone woud Boven-Suriname. Tijdens de inleefreis van Maart 2014 werd de groep nauw betrokken bij de discussies en beslissingen omtrent enkele voorstellen uit het geïntegreerd ontwikkelingsplan (G.O.P.) ten behoeve van de Saramaccaanse gemeenschap.

Dit G.O.P, met als doel het verhogen van de economische flexibiliteit van de lokale bevolking, werd geformuleerd in verregaande samenspraak met de lokale bevolking en haar traditionele structuren.

Meer informatie over het G.O.P is te vinden in de dialoogtekst ten behoeve van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling Suriname September 2010.

De start van het project werd gegeven door de oprichting van de vriendenkring:

2014 11 21 Lezing Kerk 't LO

VRIJDAG 21 NOVEMBER 2014 gaf Marleen, Noella en Dirk een Lezing in Kerk ’t LO

Het doel is om de bio-rijst en bio-cacao als marktgewassen in Boven-Suriname te bevorderen. Met het oog om af te stappen van zwerflandbouw (slash&burn) om de kostgronden een meer permanent karakter te geven. Het vormen van een coöperatie krijgt hierin een speciale aandacht. 

Om dit project een kans tot slagen te geven, zijn we op zoek naar fondsen om dit project te kunnen ondersteunen en te financieren.

Wat we willen bereiken is dat er meer vrouwen overtuigd raken en willen instappen in de coöperatieve.

 

Alle hulp is welkom: ING Bank - BE90 6528 3639 6932